Hvornår kan jeg blive scannet?

Uge 5

Hvornår er det godt at blive scannet?

Det helt korte svar er at det er godt at blive scannet på alle tidspunkter i graviditeten. Men det kommer helt an på hvad du gerne vil have ud af scanningen. Nogen bruger scanning til at give tryghed, andre synes at graviditeten er lang og vil gerne følge med i udviklingen. Nogen er nysgerrige og vil vide barnets køn, andre er bange og har brug for individuelle scanningsforløb så de kan komme godt igennem deres graviditet.

Læs om pakker med to eller flere scanninger i løbet af graviditeten

Hvor tidligt i graviditeten kan jeg blive scannet?

Vi kan scanne dig allerede fra 5+0, men kommer du så tidligt kan vi ikke se hjerteblink endnu. Hjerteblinket ser vi tidligst fra 5+4 når fosteret er 3 mm, så skal du være sikker på at se liv, skal du vente til 6+0.

Hvor sent i graviditeten kan jeg blive scannet?

Helt frem til du føder kan vi scanne dig og vurdere barnets trivsel. Mange gravide synes for eksempel at det er rart at få en status på hvordan barnet har det når man er gået over tid.

Kan jeg blive scannet hvis jeg er gået over tid?

Ja. Kommer du til scanning efter din terminsdato, ser vi efter hvordan barnet vender, hvad barnet vejer og hvordan moderkagen fungerer, hvor meget fostervand der er, og hvordan barnet bevæger sig. Det giver for mange ro til at afvente de næste dage indtil fødslen går i gang.

Læs mere om hvad vi kan se og hvornår i graviditeten

3D