Scanning tidligt i graviditeten

Vi kan scanne dig allerede fra uge 5

Tidlig scanning af gravide er scanninger der foretages fra uge 5 til uge 12. Hvis din graviditet forløber normalt, er nakkefoldsscanningen i uge 12-13 den første scanning som du bliver tilbudt i det offentlige. Hjerteblinket kan tidligst ses fra uge 5+4.

 I mit arbejde som scanningsjordemoder har jeg mødt rigtig mange par som har givet udtryk for at de har haft behov for scanning før uge 12. Det er for eksempel hvis man tidligere har oplevet at abortere eller hvis der i familien eller vennekredsen har været vanskelige graviditeter. Hvis man på den måde er utryg, vil en tidlig scanningskonsultation give netop den tryghed og ro som man savner.

En tidlig scanning er også det første møde med det kommende barn. Især mange mænd giver udtryk for begejstring når det lille foster toner frem på skærmen.

Det giver stor tryghed at se sit lille foster, at se at hjertet banker og at den ligger inden i livmoderen. De kommende forældre går lettet fra scanningen og har fået troen tilbage på at det hele nok skal gå.

Den tidlige scanning giver også et praj om den forventede terminsdato, og man kan altid se om der skulle være mere end et foster.

Når du bliver scannet hos mig, er der altid afsat god tid. Vi skal have ro og tid til at tale om de ting vi ser på skærmen sammen. Samtidig tager det tid at lave scanninger på et højt specialiseret niveau. Læs mit værdigrundlag.

Scanningen kan både foregå udefra (abdominalt) eller nedefra (tarnsvaginalt), begge metoder er meget skånsomme. Vi anbefaler at komme til scanning med noget i blæren.

Se hvor langt du er henne med terminsberegneren.

Læs mere om hvad vi kan se hvornår