Fødselsforberedelse med Spinning Babies®

“Jeg ville ønske at jeg havde gået til Fødselsforberedelse med Spinning Babies®- principperne før min første fødsel. Jeg var bekymret for min kommende fødsel. Nu glæder jeg mig til den.” Kommende mor til to

“Hvorfor var der ikke nogen der har fortalt os der her før vores første fødsel? Det ville have gjort en kæmpe forskel.” Kommende far til to

Fødselsforberedelse med Spinning Babies®-principperne giver dig og din partner redskaber til at mestre veerne og styrke jeres samarbejde i fødslen. I lærer Spinning Babies®-teknikker der hjælper dig som gravid til gennem graviditeten at skabe balance i kroppen og dermed optimere at jeres barn kommer godt ned i bækkenet. Det har stor betydning for fødselsudvikling og for jeres fælles fødselsoplevelse.

I lærer afspændingsteknikker der hjælper jer under fødslen så veerne opleves mindre smertefuldt. Dermed får du som gravid oplevelsen af at du arbejder med kroppen – og at det ikke er kroppen der styrer dig.

Kommende kurser: Bookes på hjemmesiden  Book

Spinning Babies® Førstegangsfødende

Dagshold fra 08.30 – 12.00:

 • D. 10/9  og 10/10
 • D. 13/11 og 4/12
 
Aftenhold fra kl 16-19.30:
 • D. 7/8 og 4/9
 • D. 8/10 og 5/11
 • D. 11/12 og 8/1 – 2020
 

Spinning Babies® Flergangsfødende

 
Dagshold fra kl 8.30-12.00:
 • D 24/9 og 24/10
 • D28/11 og 19/12
 
Aftenhold fra kl 16-19.30:
 • D. 21/8 og 18/9
 • D. 22/10 og 20/11
 • D. 18/12 og 15/2 – 2020
 
 
Praktisk information:
 
Fødselsforberedelsen er to gange af 3,5 time og begge gange er med din partner.
 
Når du booker dig på første dato er du automatisk tilmeldt bagge gange.

 

Du kan få tilskud fra sygeforsikringen Danmark til fødselsforberedelse

 

Læs mere uddybende om vore fødselsforberedelse herunder.

 

Vores levevis giver problemer

Kvindekroppen er “skabt til at føde børn”. Alligevel ser vi at der er en tendens til at flere fødsler bliver langtrukne og smertefulde med manglende fremgang. Nogle børn bliver forløst ved hjælp af en sugekop eller ved kejsersnit fordi barnet kom skævt ned i bækkenet, og fordi barnet ikke havde den optimale placering og plads i bækkenet.

Anatomien i kvindekroppen, særligt det vi kalder de bløde dele i bækkenet – muskler, ledbånd (ligamenter) og led – har afgørende betydning for pladsen og for barnets mulighed for at komme optimalt ned gennem bækkenet.

Vores levevis i den vestlige verden er med til at skabe asymmetri i ledbånd og muskler i og omkring livmoderen og bækkenet. Det skyldes blandt andet stillesiddende arbejde, bilkørsel og den måde vi ofte bruger den ene side af kroppen, for eksempel når vi bærer på noget. Asymmetri og ubalance i vores kropsholdning har betydning for hvordan barnet får plads og kan komme godt ned i bækkenet, og dermed også for hvor nemt fødslen kommer til at forløbe.

Spinning Babies® er en ny metode inden for graviditet og fødsel der tager udgangspunkt i barnets position i maven. Særlige fysiske øvelser og teknikker hjælper med at placere barnet godt i bækkenet. Det understøtter kroppen og den gode, naturlige fødsel.

Lær teknikkerne og hvordan I aktivt styrer fødslen

Vores Spinning Babies®-undervisning giver jer enkle teknikker der er nemme at bruge. Øvelserne optimerer hvordan barnet placerer sig i bækkenet så fødslen bliver så let og behagelig som mulig. Teknikkerne er med til at give dig der er gravid, en mere komfortabel graviditet med færre gener og smerter. I får også anatomisk og fysiologisk viden om fødslen. Det betyder at I bliver klædt på så I bliver trygge i at mærke efter kroppens signaler og handle på dem. På den måde får I mulighed for at være den aktivt styrende part i fødslen.

I undervisningen lærer I teknikker som indøves igennem graviditeten.

Med Spinning Babies®-undervisningen hos os får I :

 • teknikker til at mestre veerne og lade kroppen give slip så du som gravid kan arbejde med kroppen og derved understøtte den god fødselsfremgang.
 • teknikker til at skabe optimal plads og kropsbalance i bækkenet igennem graviditeten så barnet kan dreje godt ned gennem bækkenet i fødslen, hvorved den naturlige spontane fødsel hjælpes på vej.
 • redskaber til at forebygge/afhjælpe bækkengener og smerter i graviditeten.
 • løsninger og forslag til hvad I kan gøre hvis fødslen virker lang, smertefuld eller går i stå.
 • mulighed for at skabe kontakt mellem jer som forældre og øge tilknytningen til jeres barn i maven
 • viden om den “normalt” forløbende fødsel, kvindens forskellige reaktionsmønstre, og hvordan man kan understøtte den gode fremgang ved hjælp af gode ve- og hvilestillinger der åbner bækkenet op.
 • viden om kroppens tegn på at barnet har svært ved at finde plads i bækkenet hvorved fødslen kan blive længere og mere smertefuld.

Målet for fødselsforberedelse med Spinning Babies®-principperne er at skabe de bedste betingelser for at barnet kan finde den optimale position og få en nemmere, mindre smertefuld og endda dejlig fødsel.

Her får I en fødselsforberedelse der ikke bare giver jer mestringsstrategier til at håndtere veerne, men også arbejder med at forbedre kroppen på en god fødsel ved at hjælpe jeres barn godt ned igennem bækkenet og ud i verden til jer.

Kan bookes allerede fra uge 20-25, men kan også fint opstartes senere i graviditeten. Hvis I starter tidligt i graviditeten kan I gratis deltage løbende i vores opfølgningstimer.

Vi tilbyder:

 • Privat fødselsforberedelse for dig og din partner 1 gang 2 timer, 2 gang 2,5 timer
 • Fødselsforberedelse for førstegangsfødende 1 gang 3 timer, 2 gang 3,5 timer
 • Fødselsforberedelse for flergangsfødende 1 gang 3 timer, 2 gang 3,5 timer
 • Individuelle konsultationer ved højtstående hovede fra uge 37 1 x 1 1/2 time
 • Individuelle konsultationer ved bækkensmerter 1 x 1 1/2 time
 • Individuelle konsultationer ved underkropsstilling eller tværleje efter uge 30 1 x 1 1/2 time
 • Kom til gratis opfølgningstime, afholdes ca 1 gang i hver måned.

Kendt fra danske fødegange

Spinning Babies® er udviklet af den amerikanske jordemoder Gail Tully. Med mere end 20 års erfaring har hun udviklet Spinning Babies® med baggrund i nyeste forskning inden for området i samarbejde med læger og kiropraktor med viden om body balance.

Spinning Babies® bruges på danske fødegange til at fremme den spontane fødsel. 

Vi er de første Danmark til at tilbyde undervisning til gravide i Spinning Babies®. Line Wehner Fage fra Signes Jordemoder- og Scanningsklinik er – som en af de første i verden – uddannet til at undervise i Spinning Babies®.

GemGem

GemGemGemGem

GemGem