Ammevejledning - Signes Scanningsklinik

AMMEETABLERING

Det er forventeligt, at det tager 2-6 uger at etablere amningen. Ammeetablering er en proces, der kræver både tålmodighed, energi og øvelse. Barnet skal lære at spise korrekt og effektivt, og det kræver træning.

Selvom barnet er født med et sutteinstinkt, er det først i tilværelsen uden for livmoderen instinktet skal omsættes til at spise i praksis. I de første uger efter fødslen er det derfor vigtigt at investere den fornødne tid og opmærksomhed i ammeetableringen.

Selvom det er nyt og for nogen udfordrende, er det ikke ensbetydende med, at det ikke kan lykkes.

Ammeetablering og hud mod hud kontakt

Et godt råd til at opnå gode betingelser for ammeetablering er hud mod hud kontakt med det nyfødte barn. Det kan både være ved mor og far, men hos mor har det en stimulerende effekt på mælkedannelsen. Ro, hvile og tålmodighed er ligeledes vigtige faktorer.

Det er vigtigt at vide, at stress hæmmer mælkeproduktionen. Mange gæster, gøremål og to-do-lister går derfor ikke hånd i hånd med effektiv ammeetablering.

Forståelse for kroppens geniale mekanismer, psykologien i amningen og lavpraktiske råd kan gøre ammeetableringen lettere.

Det vigtigt at være mentalt forberedt på, at amning tager tid. I gamle dage sagde man, at ammetid er arbejdstid. Det er både rigtigt og forkert. Når amningen er godt etableret og fungerer for både mor og barn, kan der være masser af hygge og nærhed forbundet med at amme. Omvendt er det tidskrævende, forstyrrende for nattesøvnen og ensbetydende med, at mor og barn ikke kan adskilles ret lang tid ad gangen. Amningen kommer derfor til at fylde meget, særligt i den første tid med et lille barn.

Der er forskellige faktorer, der har betydning for ammeetableringen.

Opstår der et større blodtab i forbindelse med fødslen, vil det være forventeligt, at der går lidt flere dage inden mælken løber til.

Det vil være ideelt med et jerntilskud. Afhængig af hvor stort blodtabet har været, kan dosis i samråd med din læge evt. øges. De generelle råd for etablering af amning er i den situation fortsat gældende. PCO, svær overvægt og stofskiftesygdomme kan vanskeliggøre ammeetableringen, da hormonsystemet i disse tilfælde kan fungere anderledes.

Det er en god ide at søge ammevejliedning og komme godt fra start, hvis du tilhører en af disse grupper.

Områder inden for amning vi bl.a. arbejder med

9
Ammeetablering
9
Forkert sutteteknik
9
Kraftig nedløbsrefleks
9
Nedsat mælkeproduktion
9
Sår og revner på brystvorterne
9
Indadvendte brystvorter
9
Stramt tungebånd
9
Brystbetændelse
9
Mælkeknuder
9
Plan for udmalkning
9
HÅNDUDMALKNING

VÆLG VORES POPULÆRE SCANNINGSPAKKE

Indeholder:
🌸 Tidlig scanning uge 5+0 til 12+6
🌸Kønsscanning basis fra uge 14+0
🌸 3D/4D basis fra uge 26+0
Før pris 2200,- kr. NU 1900,- kr.

Læs mere her >>

Pakken bestilles når I kommer til tidlig scanning.

-