Signes Scanningsklinik - Aarhus

Amning og kraftig nedløbsrefleks

Når brystet skal give mælk, aktiveres nedløbsrefleksen.

Refleksen kan aktiveres af, at brystvorten berøres, barnet græder, brystet stimuleres med varme, massage eller kompression.

Alene tanken om at amme kan aktivere nedløbsrefleksen. Når refleksen aktiveres, sendes der besked til hjernen, nærmere bestemt hypofysen, om at mælken skal bruges.

Hormonet oxytocin og amning

Nedløbsrefleksens funktion er at fremprovokere små sammentrækninger omkring mælkekamrene inde i brystet. Herved begynder mælken at løbe og modermælken bliver nemmere for barnet at hente. Hormonet oxytocin frigives og styrer nedløbsrefleksen.

Mange kvinder mærker refleksen som en prikkende, kildrende fornemmelse, andre mærker den ikke, selvom den fungerer fuldstændig, som den skal. Er refleksen meget kraftig kan det være vanskeligt for barnet at nå at synke mælken i den hurtige strøm den flyder med.

Amning og Signes Scanningsklinik

Vi kan hjælpe jer med de ammestillinger, der afhjælper det hurtige nedløb bedst muligt og vi kan sammen lave en ammemodel, der giver jeres amning gode betingelser trods et hurtigt nedløb.

Har barnet samtidig stramt tungebånd kan amningen blive vanskelig hvis nedløbet samtidig er hurtigt. Ofte viser udfordringerne sig dog senere, når det hormonelt betingede nedløb forsvinder og barnet skal arbejde mere for maden.

Områder inden for amning vi bl.a. arbejder med

9
Ammeetablering
9
Forkert sutteteknik
9
Kraftig nedløbsrefleks
9
Nedsat mælkeproduktion
9
Sår og revner på brystvorterne
9
Indadvendte brystvorter
9
Stramt tungebånd
9
Brystbetændelse
9
Mælkeknuder
9
Plan for udmalkning
9
HÅNDUDMALKNING

MODTAG NYHEDER

Tusind tak for din tilmelding